WhatsApp

Geef u op bij de Prisma WhatsApp groep

WhatsApp is een app die u op uw smartphone kunt installeren. Inmiddels is de Prisma WhatsApp groep actief maar u kunt zich nog opgeven met uw 06-nummer bij de WhatsApp beheerder: secretariaat@BPVprisma.nl mocht dit nog niet zijn gebeurd

Geef daarbij door:

 1. Naam
 2. Straat en huisnummer
 3. Postcode en woonplaats
 4. Mobiel telefoonnummer

Spelregels WhatsApp-groep BPV Prisma

 

 1. Deelnemers hebben een minimum leeftijd van 18 jaar.
 2. Deelnemers zijn woonachtig in de wijk/buurt waar de groep wordt opgericht.

Het oprichten van een WhatsApp-groep is een burgerinitiatief en is bedoeld om elkaar te informeren over verdachte situaties. De politie komt alleen in actie bij een 112 melding.

 1. Volg de stappen bij het zien van een verdachte situatie: SAAR
 2. Laat door middel van een WhatsApp-bericht aan elkaar weten dat 1-1-2 gebeld is.
 3. Let op het taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke.
 4. Speel geen eigen rechter en overtreed geen regels/ wetten.
 5. Het versturen van foto’s van een verdacht persoon is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement als dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Dader-kenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en opvallende kenmerken kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.
 6. Gebruik deze WhatsApp groep alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact e/o privéberichten.
 7. Een ieder die zich aanmeld voor WhatsApp-groep aanvaard dat de groepsleden elkaars naam en telefoonnummer kunnen zien en verplicht zich daarvan geen gebruik te maken anders dan in het kader van de WhatsApp-groep
 8. Het is NIET toegestaan WhatsApp berichten op Facebook o.i.d. te plaatsen

Toelichting op de SAAR methode

  S= SIGNALEER = u ziet iets vreemds/verdachts

*   A= ALARMEER = 112

*   A= APP = Appen om de situatie bekend te maken bij de andere deelnemers.

*   R= REGISTREER Doe dit door bijvoorbeeld naar buiten te gaan om contact te maken met verdachte persoon. De bedoeling is dat de plannen van de mogelijke inbreker verstoord worden (“ zaak stuk maken”). Doe dit alleen als u zich veilig voelt. U kunt bijvoorbeeld vragen of hij/zij naar iemand op zoek is of laat merken dat hij gezien is. Daarnaast kunt u met meerdere personen uit de WhatsApp-groep naar buiten gaan i.p.v. alleen.

 

Wanneer u een bericht ontvangt:

Hier geen antwoord op versturen; uitsluitend wanneer u de verdachte personen of voertuig ziet, of ziet dat de personen door de politie zijn aan-of staande gehouden. U meld dan bijvoorbeeld:

 

“politie heeft verdachte aangetroffen, einde actie” Ook hier dient verder niemand op te reageren, om zo een rits aan berichten naar iedereen te voorkomen.

Of

“ 112 gebeld, voertuig/ verdachten staan nu op “straatnaam”

Glashelder voor elkaar